Agile Manifesto principperne for VIDEO A/S

For 21 år siden blev Det Agile Manifest skabt som et begreb. Det blev skabt af en flok it-pionerer, der mødtes på et skisportssted i USA og tillige i Utahs bjerge. På grund af disse mænd kende vi i dag sprints, retrospectives og standups. Det er blevet hverdag i de fleste virksomheder. Agil Udvikling er kommet for at blive.

Der sad 17 mænd i en skihytte

De satte hinanden stævne på Snowbird skiressortet i Utah i det vestlige USA. De fleste kendte hinanden, man nogle stykker slet ikke. Fælles var dog en professionel attitude og et drive. Et drive der forandrede landskabet for softwareudvikling.

VIDEO ANALYSE A/S følger disse principper: (kopi af det agile manifest)

 1. Vores højeste prioritet er at tilfredsstille kunden gennem tidlig og kontinuerlig levering af værdifuld software.
 2. Velkommen til skiftende krav, selv løbende ændringer i kravsspecifikationer. Agile processer udnytter forandring til kundens konkurrencefordel.
 3. Levér fungerende software ofte, fra et par uger til et par måneder, med henvisning til den kortere tidsskala.
 4. Forretningsfolk og udviklere skal arbejde sammen dagligt gennem hele projektet.
 5. Byg projekter omkring motiverede individer. Giv dem det miljø og den støtte, de har brug for, og stol på, at de får arbejdet gjort.
 6. Den mest systematiske og effektive metode til at levere information til og inden for et udviklingsteam er ansigt til ansigt samtale.
 7. Arbejdssoftware er det primære mål for fremskridt.
 8. Agile processer fremmer bæredygtig udvikling. Sponsorerne, udviklerne og brugerne skal være i stand til at opretholde et konstant tempo på ubestemt tid.
 9. Kontinuerlig opmærksomhed på teknisk ekspertise og godt design forbedrer smidigheden.
 10. Enkelhed – kunsten at maksimere mængden af arbejde, der ikke er udført – er afgørende.
 11. De bedste arkitekturer, krav og design kommer fra selvorganiserende teams.
 12. Med jævne mellemrum reflekterer teamet over, hvordan man bliver mere effektiv, og indstiller og justerer derefter sin adfærd i overensstemmelse hermed.
Scroll to Top