Pharma, Lifescience, Forskning og GMP

petriskål

Sikring af pharma med videoovervågning

Afhængigt af sektoren, så varierer udfordringerne i forbindelse med sikkerhed og sikring, da beskyttelsesniveauet skal tilpasses omstændighederne. Et af disse særlige områder er (bio)lægemidler.

Beskyttelse af personale, produkter og information, er en af de største bekymringer og største udfordringer i bio pharma-sektoren. I de seneste år har pharma industrien ændret fokus fra produkter, til mere udvikling og forskning.

En af årsagerne er stigningen i omstruktureringsprogrammer, der blev indledt af større virksomheder, da presset på opioid distributionen steg. At fokusere mere på forskning betyder, at virksomhederne skal investere flere penge og kræver mere klinisk videnskabelig finansiering. Som følge heraf, er der også et større behov for at beskytte information mod hackere og industrielle spioner. Dette kombineret med reduceret personale og øget industriel spionage, har gjort det nødvendigt for virksomheder at opgradere deres sikkerhedssystem – herunder adgangskontrol – samt videoløsninger og videosystemer (VMS) til kameraer og lyd.

Fysiske og virtuelle sikkerhedsløsninger til medicinalindustrien

Når man taler om sikkerhed for det farmaceutiske område, er det vigtigt at skelne mellem datasikkerheden og virksomhedsinformation, som hovedsageligt er beskyttet gennem risikoreduktion og cybersikkerhed.

Pharma forskning
Pharma forskning

På den anden side er der beskyttelsen af lokaler og kritiske steder, hvilket kræver et avanceret sikkerhedssystem bestående af fysiske barrierer samt højteknologiske (video) overvågningsenheder.

En Deloitte undersøgelse viste, at medicinalindustrien er et vigtigt mål for cyberkriminelle rundt om i verden, der koster flere millioner i tabt intellektuel ejendomsret til industrien. Hackerforsøg på biofarmaceutiske organisationer foretages dagligt, hvorfor behovet for cybersikkerhed også er blevet afgørende. Nøglen til cybersikkerhed er at vurdere og afbøde risici ved at træffe de respektive foranstaltninger, såsom at bruge sikre adgangskoder til alle (sikkerheds)enheder i lokalerne. Det skal sikres, at de er beskyttet mod ubudne gæster, skjulte bagdøre og enhver form for sikkerhedshul.

Pharma products
Pharma products

Sikkerheds- og sårbarhedsstyring skal først og fremmest være med korrekte adgangskoder, firewalls, test og træning af brugere og medarbejdere. I sidste ende er uddannelse, og medarbejdernes bevidsthed om mulige trusler, det bedste forsvar.

Sikring af kritiske områder, for eksempel farmaceutiske distributionscentre og laboratorier, kræver det højeste sikkerhedsniveau, da de ofte indeholder ekstremt værdifulde varer og information. Fra eksperimentelle lægemidler, hemmelige patenter og varebeholdninger på flere millioner Kroner. Derfor bør et sikkerhedssystem af høj kvalitet for lokalitet, personale og produkter blive standard for denne type sektor.

Foranstaltningerne og anordningerne til beskyttelse af stedet, bør omfatte fysisk beskyttelse såsom hegn og barrierer. Men også termiske såvel som visuelle kameraer, lydhorn og radar til at spotte ubudne gæster i tide, uanset vejr og belysningssituation. Forskellige adgangskontrolfunktioner tilføjes ofte til systemet, da de hjælper med at dokumentere, hvem der kommer ind i lokalerne og hvornår. Sammen med brugen af analyser, kan dette være særligt nyttigt, når det kommer til at identificere enkeltpersoner og køretøjer, i eller omkring farmaceutiske lakaliteter.

Målet bør være at gøre dette til en standard, på enhver farmaceutisk lokalitet. Da det kan opdage folk, der viser unormal adfærd nær hegnslinjer, eller klatrer over barrierer, med det formål at komme ind i lokaliteterne. Da disse lokaliteter kan være ret store og svære at overvåge, gør enhver enhed, der kan registrere bevægelser af mennesker, såvel som produkter, gennem og i distributionscentrene, livet lettere for sikkerhedspersonalet. Systemet bør også opsættes til at udløse alarm, der underretter sikkerhedspersonalet eller om nødvendigt Politi. For når det kommer til information og materiale i disse områder, er det vigtigt at handle hurtigt.

Selvom dette måske allerede lyder som en ganske høj standard, er der en måde at højne niveauet på. Dette omfatter områder, der kræver personlige værnemidler (PPE) eller indeholder radioaktive materialer. De skal have en kombination af biometri, adgangskontrol og videoovervågning for at gøre det umuligt for ubudne gæster at komme ind.

Artificial Intelligence in a complex and modern GPU card 3D rendering

Sikring af end-to-end farmaceutisk forsyningskæde

I medicinalindustrien skal produkter ofte igennem flere hænder, samt lange forsyningskæder, før de ender på deres endelige destination. At sikre, at de farmaceutiske produkter altid håndteres sikkert og ikke ender i hænderne på uautoriserede personer, er derfor noget af en udfordring. Mange organisationer regner med realtids lokaliseringssystemer (RTLS), der er integreret med video og lyd, som bruges til at dokumentere og beskytte bevægelsen af varer, produkter, og også personer. Nogle biopharma-virksomheder kræver, at alle medarbejdere og besøgende bærer en RTLS-sporingsenhed eller badge, mens de er på lokaliteten. Det er også her at High Definition IP-kameraer er nyttige, med deres evne til at se alle detaljer, under alle forhold der kan fremkomme.

Scanning og integration med video, kan forbedre dokumentationen, sikre kvalitet, og sikre håndtering af produkter. I kombination med analyser, kan systemet også bruges til lagerstyring. At have konstant overvågning gennem de teknologiske øjne og ører, sikrer en sikker og pålidelig forsyningskæde fra start til slut. I sidste ende er det vigtigt at huske, at liv ofte afhænger af hvad der udvikles i disse forskningslaboratorier.

Vil du vide mere om, hvordan du kan forbedre den farmaceutiske sikkerhed?

Apoteker

medicine, chemistry, laboratory-1729443.jpg

Hvis der skal peges på en detail- eller sundhedsforretning, der har brug for videoovervågning, så er det apoteker. Apoteker med deres store lager af dyre og kontrollerede lægemiddel samt konstante efterspørgsel efter produkter. De kunne drage fordel af den beskyttelse der tilbydes af sikkerhedskameraer. Endnu bedre, fremskridt som videoanalyse kan hjælpe apoteker med at arbejde aktivt for at reducere trusler og øge sikkerheden.

Fordele ved sikkerhedskameraer

Beskyt personale og kunder – sikkerhedskameraer placeret i, og udenfor butikken, samt på lagre, kan hjælpe med at beskytte kunder og personale. Dette ved at modvirke kriminalitet og objektivt dokumentere eventuelle ulovlige aktiviteter, der måtte opstå.

Hold priserne lave – et vedvarende problem for apotekerne er lagertyveri – stjålne produkter og lægemidler, kan drive priserne op. Hvilket kan skade forbrugerne og apoteket selv. Videoovervågningskameraer kan hjælpe med at holde lageret sikkert, og identificere tyve, der tager af de kontrollerede produkter.

Integration – mange apoteker er mindre enheder, inde i en større butik (kan det være en købmand, discountbutik osv). Apotekerne kan anvende deres eget system, eller kan integreres i den større butiks sikkerhedssystem. Dette har mange fordele, men når et apoteks sikkerhedssystem overvåges af butikkens, og egen sikkerhedssystemer mod tab og svind. Betyder det, at flere øjne konstant holder øje med sikkerheden. Hvilket gør det mindre sandsynligt, at overfald eller røverier vil forekomme.

 Video – Udviklingen indenfor IP-videoverdenen, har gjort sikkerhedskameraer til et mere kraftfuldt værktøj end nogensinde. IP-videokameraer kan omarrangeres på et indfald, så de passer til skiftende sikkerhedsbehov, og IP-videoovervågningssystemer kan udsende optagelser over internettet, hvilket gør det tilgængeligt når som helst, og synligt fra hvor som helst i verden.

Risici ved apotekets videosystemer

Privatliv – receptpligtig medicin er et fortroligt emne, og betragtes som fortrolige oplysninger. Respekter kundernes privatliv ved at holde sikkerhedskameraer væk fra personlige oplysninger om patienter og deres lægemidler.

Overvejelser i forbindelse med apoteksovervågning

Sikkerhedsbehov for apoteker og apotekerudsalg kan variere meget, afhængigt af en række faktorer. Overvej følgende, når du opretter et videoovervågningssystem:

  1. Er dit apotek et lille apotek i en større butik eller i en selvstændig bygning?
  2. Har du kun en almindelig kasse, eller tilbyder du også en drive-through?
  3. Hvad anser du for at være dit største sikkerhedsproblem?
  4. Hvilke typer af sikkerhed har du i øjeblikket på plads?
  5. Hvilke typer af sikkerhedsproblemer har du haft tidligere?

Ring og hør mere på 77 77 77 70 – eller få et konkret tilbud…

Scroll to Top