Hvad er AutoFollow & Auto Tracking?

Indenfor overvågning er auto-follow en besparende opgradering. Teknikken bestrider en fuldtidsstilling, der lader kameraerne følge objekter fra de ankommer i overvågningsområdet, til de forlader overvågningsområdet. Det foregår automatisk, fra at zoome ind for bedre billeder, til at følge for bedst dokumentation.

De 2 mest anvendte former for AutoTracking eller Autofollow er PTZ følger og så objektfølger der følger en person på baggrund af en indikator f.eks. armbånd eller fjernbetjening.

3 meget brugte teknologier til Autofollow er.

  1. Autofollow via software i VMS. (Video Management Software ex. Milestone – Genetec – Avigilon – Panasonic – AXIS)
  2. Autofollow via radar i VMS.
  3. Autofollow uden VMS

Hvad kan man med AutoFollow?

  • Man kan holder kurser og bevæg sig frit og et eller flere kameraer vil følge dig
  • Man kan f.eks. undervisning på et universitet, skole, kursuscenter eller kirke
  • Man kan vise f.eks. stævner og sportsbegvidenheder med LIVE analyse
  • Man kan holde generalforsamlinger og møder hvor ordstyrer holder trackeren

Det giver den illusion at der er en kamerafører til TV/Videoproduktion tilstede, men i virkeligheden er det bare teknologi.

Autofollow via software i VMS:

Her er det softwaren der holder øje med objekter der kommer ind i synsfeltet, og sørger for at kameraet følger dem. For at kameraet skal kunne følge objektet, kræves et PTZ kamera. Der er systemer der kan overdrage mellem kameraer, og derved følge objektet igennem hele det overvågede område. Yderlige kan der i nogle VMSer tilføjes kort, eksempelvis Google maps, hvor objektet så løbende markeres på kortet.

Auto tracking via radar i VMS.

I Axis ´s løsning opsættes en radar, der styrer kameraer og zoom. Radaren følger objektet, og retter kameraerne hvor objektet er. Der kan lidt mere præcist defineres højde på kendte objekter i området, så mere præcis zoom opnås. Ligeledes er her lagt et kort ind, for også at kunne følge objekter på dette.

Autofollow fra Axis

Autofollow uden VMS:

Et system bestående af antenner / radar / software kameraer, og en optage enhed. Systemet kan være kablet eller trådløst. Mere avancerede systemer har typisk en monitor hvor optagelserne kan gennemgås, og tilpasses. Systemerne kan indeholde fra 1 kamera og op. Kameraerne optager i 4K til 12K . Systemet bruges kan benyttes til foredrag fra eksempelvis en scene. Hvor der automatisk skiftes til det kamera der er nærmest. Hvis det er en enkelt person der skal følges, kan denne udstyres med en sendeenhed, der gør at systemet mere præcist kan følge. Enheden kan være et armbånd, som sender til 4 små antenner der opsættes og indstilles med kameraerne. Der findes også større systemer som benyttes til fodboldkampe, Basketball kampe osv Hvor softwaren indstilles til hvad der skal følges, eksempelvis bolden i en fodboldkamp, men også spillere kan markeres, så disse også kommer med i rammen for hvad optages. eksempelvis forsvarskæder etc.

  • Læs mere om systemerne på siden livestreaming åbner i ny fane.
  • Du kan også se PIXEO og PIXEM samt PIX4TEAM her. Disse produkter er velegnet til influencere, sportsfolk, undervisere og sælgere m.v. der gerne vil fortælle om nye produkter m.v.
Scroll to Top