Lufthavne / marinaer / havne

Forholdende i en lufthavn, er lidt mere intense og udfordrende, end mange andre steder der overvåges. Der er mange ansatte, flere passagerer med rigtigt meget bagage. Utallige biler der kommer. Nogen kører straks, andre må vente lidt, og nogle biler venter på at ejeren kommer tilbage fra sin rejse. Dem der gæster lufthavnen, er dem der skal rejse, og dem der følger dem derhen. Nogle er i god tid, og andre har travlt. Samlet set giver det en masse objekter der skal holdes øje med. De rejsende skal have deres bagage igennem bagage check-in, og de skal selv igennem sikkerhedskontrollen. Og alle gerne til tiden.

På den anden side af sikkerhedskontrollen er air-side. Air-side er fyldt med fristelser for den rejsende, og turen til flyet er en labyrint af butikker, forretninger, restauranter, madsteder og fællesarealer. Det hele er overvåget, fra du kommer i bil til lufthavnen, til flyet letter fra banen.

Hele turen skal være så sikker og tryg så muligt. Både for ansatte, og rejsende. Overvågningsmæssigt kommer udfordringerne fra første kontakt i fx bil. Er hastigheden for høj, kræver det fokus. Interessen kan være alt fra er det personbil, varevogn, lastbil, bus og har den hænger. Er den stjålet, så skal den have yderligere fokus.

Parkerer den ved indgangen, eller i ”kys og farvel” zonen. Bliver føreren ved køretøjet, eller forlader denne også køretøjet. Skal personer der forlader køretøjer med fokus trackes så vagten kan få kontakt? Udgør køretøjet en trussel, eller er det her for at aflevere noget i sidste øjeblik? Uanset, skal der ageres, kendte køretøjer identificeres og alt behandles efter procedurer aftalt på forhånd.

Lufthavn fyldt med passagerer

Unormal eller ingen adfærd kræver kritisk opmærksomhed

Vi kan spore mistænkelige personer på baggrund af den adfærd de udfører i realtid. Det kan også være personer der er ved at miste bevidsthed gr. sygdom eller dehydrering men begge dele kræver en indsats. Vi kan se hvis personer kigger mod kameraer hvilket er usædvanlig eller hvis personer opholder sig eller flakker fra f.eks. ankomst til adgangsarealer.

Den vigtigste adfærd er når noget IKKE har en adfærd. Det kan være efterladt baggage, poser og rygsække m.v. men det kræver en indsats at opspore den der efterlod det.

Lufthavne generelt

Det kan systemet også hjælpe med, og komme med forslag til løsning.Når passageren kommer ind i lufthavnens område, skal passageren være tryg. Man passer på passageren ved at holde øje med lommetyve, og i tider som disse også afstand til andre. Smittesporing, hvem har været i kontakt med hvem? Nogen i selskabet savnes, og skal findes, det gælder både børn og voksne. Vi fortæller hvor de er lige nu, evt. guider vagten derhen. Bagage bliver også væk, eller dukker op.

Vore systemer hjælper gerne med at søge ejer, eller bagage og adfærd tilbage i tiden. Og fortæller gerne når bagagen er blevet glemt. I forretningerne vil man gerne sælge, og stoppe dem der har for travlt til at betale. Har folk forbud mod at komme i forretningen, så kalder vi eskorte til denne, så medarbejderne kan koncentrere sig om den gode service, til dem der må være der.

Parkering / standsning udenfor p-område

Hvis en chauffør forlade køretøjer kan dette detekteres straks, hvis han forlader bilens område med det antal meter man selv definere. Føren identificeres ved at stig ud i venstra foreste bildør hvilket gælder 99% af alle køretøjer.

Standser et køretøj hvor der er standsning forbudt kan videoovervågning nemt give alarm herom og man kan tage et foto af køretøjets nummerplade og fra foran hvor man kan se at føresædet er forladt.

Sikkerhed i vand / “mand overbord”

Ved havne og marinaer kan yderligere være udfordringer med folk der falder i vandet. dette kan ske hele året, på alle tider af døgnet og ugen. Analysesoftware kan hjælpe med automatisk at detekterer folk, og tænde lys i områder hvor der gerne må være gæster. Sende live feed, samt alarm til vagten ved unormal adfærd, færdsel hvor der ikke børe være færdsel, eller hvis nogen falder i vandet. F.eks. kan en person detekteres som værende påvirket af stoffer eller alkohol på måden denne bevæger sig på.

Tracking af flere personer med samtidig markering på kort. Er der en eller flere der er hvor de ikke bør være, kan overvågningssystemet guide vagten hen til gruppen, eller de enklte personer, også selv om de er blevet blandet med andre besøgende og gæster.

Afstand vira samt kontakt, evt. nye vira restriktioner. I forbindelse med COVID-19, har der været afstandskrav. Disse kan også sættes i systemet, så en overskridelse aktiverer en højttaler i området automatisk, der så kan huske os på at holde afstand. Er der et maskekrav, kan vi også automatisk gøre opmærksom på at den skal bruges, eller by kan hentes..

Backtracking ved tyveri. I forbindelse med tyveri, overfald, grafitti, hærværk. Kan vi indenfor 1 minut hjælpe med at finde gerningsmand, og evt forurettede.

Lystbådehavne

Betaling for både ved kaj, samt husvogne. Her kan sættes automatisk betaling til, så alle der kommer ind på pladsen registreres. De skal så betale deres leje i tilknyttet betalingsautomat. Alternativt fremsendes p-bøde for ikke at betale det aftalte beløb for ydelser som parkering, overnatning etc.

Scroll to Top