technician-fixing-security-camera

IPVM navngiver de firmaer der tjener penge på at vise dig dine egne videoer – også kaldet Hostage As a Service

– Meraki, Rhombus og Verkada

Gidsel som en tjeneste er en metafor for den stigende tendens til videoovervågning, der kræver løbende betalinger for at streame video fra de kameraer, man har købt. Se 1 minuts videooversigt:

play-rounded-fill

Opdatering: Vi har tilføjet en 5+ minutters, mere dybdegående video for at forklare problemerne og risiciene:

play-rounded-fill

Købere køber kameraer fra disse udbydere og ‘ejer’ dem. Men i modsætning til årtiers etableret praksis giver det, de købte, dem ingen ret til selv den mest basale brug af disse kameraer. Kameraerne vil ikke engang streame video uden at skulle betale disse udbydere yderligere betalinger hvert år. Hvis disse betalinger stopper, ‘ejer’ køberen stadig kameraet, men kameraerne er ubrugelige, en dyr mursten.

Indtil de sidste par år med fremkomsten af Meraki, Rhombus og Verkada betød køb af videoovervågningskameraer næsten altid at kunne streame den video, hvor og hvornår du vil, uden at skulle betale løbende gebyrer.

Reelt bliver de kameraer, man ‘ejer’, nu holdt som gidsler:

  • Hvis du vil streame video fra de kameraer, du ‘ejer’ til et hvilket som helst andet system, kan du ikke, eller i bedste fald med Meraki, du bliver nødt til at fortsætte med at betale Meraki for retten til at streame video fra et kamera, du ‘ejer’.
  • Hvis virksomhederne hæver priserne på deres årlige licenser, skal man som ‘ejer’ enten betale det eller mure kameraerne.
  • Hvis du køber kameraer fra andre udbydere, selv åbne, ikke-gidseltagninger, kan du ikke se disse kameraer i den samme grænseflade, et kritisk element for professionel videoovervågning, hvilket skubber ‘ejere’ af sådanne enheder til kun at bruge disse enheder eller mure dem.

At låse kunder fast til dette gidselscenarie er ikke tilfældigt. Det er resultatet af finansiel planlægning for disse Silicon Valley-virksomheder, som Meraki og Verkadas grundlægger forklarede:

play-rounded-fill

En verden, hvor virksomheders videoovervågningssystemer effektivt holdes som gidsler af udbydere, er i et langsigtet netto negativt for offentligheden og krænker veletablerede normer for, hvad det er for nogen at købe et kamera og retten til at bruge det, man har købt.

Kilde: videoanalyse.dk og IPVM.COM

Fotokredit: IPVM.com

Scroll to Top