Genetec, Motorola Solutions og Milestone Systems øger omsætningen for videoovervågningssoftware

Genetec, Motorola Solutions og Milestone Systems fortsatte med at øge deres samlede globale andel af markedet for videoovervågningssoftware og serviceaftaler i 2021. Ifølge en ny rapport fra Novaira Insights var dette globale marked 2.4 milliarder dollars værd i 2021, med omkring 68% af dette uden for Kina. ‘Big 3’ voksede deres samlede andel af markedet for videoovervågningssoftware og administrerede tjenester til over 35% i verden, eksklusive Kina.

Forsyningsgrundlaget for videoovervågningssoftware uden for Kina er fortsat meget forskelligt fra det kinesiske hjemmemarked. Kina betjenes fortsat hovedsageligt af store indenlandske leverandører.

I modsætning hertil betjenes verden, bortset fra Kina, ikke kun af “Big 3”, men også af en lang række andre leverandører, hver med en lille markedsandel på mindre end 3%. Af regnskabstekniske årsager, altså at videoovervågning indgår under smartcity eller smartoffice løsninger hos andre leverandører er det svært at sige de præcise tal som nok snarere er på 30% på grund af de kategorier andre virksomheder er placeret i og som ikke specificere videoovervågningssoftware i sine årsregnskaber.

Videoanalyse A/S repræsenterer de mange videoovervågningsproducenter og markedet er præget af at alle ikke kan alt, fordi der er meget stor forskel på muligheder for detekteringer. Men markedet bekræfter den trend vi ser at alt går mod cloud, NVIDIA og lokale danske server hosting center løsninger, da disse jo netop overholder GDPR og kommende NIS2 Krav fra nytår.

Boykot og lovgivning mod Kinesiske produkter

Men det er stadig sådan at kinesiske produkter fravælges gennem de seneste år, også på grund af USA’s lovgivning mod kinesiske produkter, hvorfor disse kinesiske produkter ej heller kan opnå de vigtigste certificering i verden, herunder f.eks. ONVIF og NDDA.

Det lokale Server Hosting Center og Cloud Computing andelen vokser

En vigtig faktor i, at ‘Big 3’ fortsætter med at vækste markedsandele i fremtiden, vil være deres strategier for cloud”

Novaira Insights’ seneste rapport, ‘Verdensmarkedet for hardware og software til videoovervågning’, viser, at markedet for videoovervågningssoftware og administrerede tjenester uden for Kina voksede hurtigt, med 10,1 % i 2021, da restriktioner på grund af COVID-19-pandemien blev lempet, og den ophobede efterspørgsel efter videoovervågningsudstyr blev effektiveret.

En vigtig faktor i, at ‘Big 3’ fortsætter med at vokse markedsandel i fremtiden, vil være deres strategier for cloud. Vi forudser, at markedet for cloud video management software vil vokse meget hurtigere end markedet for on-site video management software licenser. Indtil videre har hver af ‘Big 3’ vedtaget en anden tilgang til cloud, så det bliver interessant at se, hvordan disse tilgange udvikler sig fremover.

siger Jon Cropley, chefanalytiker hos Novaira Insights,
laege-video

COVID-19 fik interessen for cloud-videoovervågning til at stige markant

COVID-19-pandemien ser ud til at have katalyseret interessen for cloud-videoovervågning. 53% af respondenterne i en Novaira Insights 2022-undersøgelse af nordamerikanske slutbrugere angav, at pandemien enten havde startet, fremskyndet eller i høj grad fremskyndet deres organisations cloud-strategi specifikt relateret til videoovervågning.

Desuden troede 68,3% af respondenterne, at deres organisation vil gå over til at administrere eller lagre flere af sine videoovervågningsdata i skyen i løbet af de næste to år.

Fremtiden på mellemlang sigt for mange videoovervågningsinstallationer vil stort set være en hybrid tilgang, hvor software hostes off-premise i skyen, men et primært niveau af videolagring er on-premise. Cloud storage vil sandsynligvis blive brugt i stigende grad, men dette vil ofte være i forbindelse med on-premise lagerniveauer.

siger leadanalytiker og grundlægger af Novaira Insights, Josh Woodhouse.

Kilde: Novaira og VIDEOANALYSE.DK
Fotokredit: Motorola, Genetec, Milestone

Scroll to Top