billede-39

FLIR højhastigheds-kamera med optisk sporingssystem forbedrer målsynligheden i langtrækkende sporingsapplikationer

FLIR RS8500 højhastighedskameraet er blevet udvalgt til integration i NEOS optiske sporingssystem fra Nurjana Technologies.

billede-36

FLIR RS8500 Højhastighedskamera

Takket være FLIR RS8500-højhastighedskameraets overlegne opløsning og målenøjagtighed kan den italienske system integrator tilbyde testområde kunder en løsning til at identificere og spore mål med den højeste nøjagtighed.

Nurjana Technologies er baseret i Cagliari, Italien, og leverer missionskritiske ingeniørtjenester og systemintegration til luftfarts- og forsvarsindustrien. Virksomheden har haft succes med at tilbyde unikke elektro optiske systemer til offentlige testlaboratorier og militære testområde applikationer.

billede-37

Automatisk målidentifikation og -sporing

Den seneste tilføjelse til virksomhedens produktportefølje er NEOS (Nurjana Electro-Optical System) Den seneste tilføjelse til virksomhedens produktportefølje er NEOS (Nurjana Electro-Optical System), et komplet hardware- og softwarebaseret system til optisk sporing i realtid i langtrækkende højpræcisionsmålingsapplikationer. Systemet blev designet til at smelte data fra flere sensorer, herunder optisk nyttelast, telemetri, radar og rækkeviddemålingsdata.

Den optiske nyttelast er tilpasset og består af et sporingskamera i synligt lys, et radiometrisk termisk billedkamera, et målekamera i synligt lys og et højhastighedskamera.

Udnyttelse af datafusion i næsten realtid og Computer Vision

Datafusion i næsten realtid og computersyn udnyttes til at registrere og spore mål i de mest krævende scenarier.

Et termisk kamera med høj opløsning var afgørende for denne type applikationer,” og tilføjer: “Et termisk kamera giver os ikke kun mulighed for at se mål under mørke eller ugunstige vejrforhold, som overskyet vejr eller regn, men vi ledte også efter en højhastigheds, højopløselig termisk billeddannelsesløsning, der gjorde det muligt for os at se mindre objekter på meget lang afstand.

sagde Davide Piras, systemingeniør hos Nurjana Technologies,

Klareste mål med FLIR

billede-38

Virksomheden var allerede bekendt med Teledyne FLIR termiske billedkameraer, og baseret på teamets tidligere erfaringer med testområder over hele verden var det en naturlig beslutning også at involvere FLIR i udviklingen af NEOS-produktet. FLIR RS8500 højhastigheds MWIR-kameraet viste sig at være den bedste løsning til applikationen.

Davide Piras forklarer: “Vi kiggede meget på forskellige kameratyper, men billedkvaliteten, højhastighedsfunktionerne og mange forskellige integrations- og tilslutningsmuligheder i FLIR RS8500 gjorde det til den ideelle løsning til at forbedre målsynligheden inden for NEOS.”

Demonstrationer af NEOS-systemet og FLIR RS8500

Nurjana Technologies demonstrerede NEOS-systemet og FLIR RS8500 på udvalgte affyringstest områdefaciliteter

Nurjana Technologies demonstrerede NEOS-systemet og FLIR RS8500 på udvalgte skydetest områdefaciliteter og ekspertisecentre til eksperimenter på NATO-området. Demonstrationerne viste ikke kun FLIR-kameraets imponerende klarhed og billedkvalitet, men også dets overlegenhed i forhold til visuelle kameraer under overskyede forhold.

Takket være FLIR-kameraet var vi i stand til at overvinde ugunstige vejrforhold, forbedre målsynligheden med en klar identifikation af målets termiske signatur og se målet under næsten enhver vejrforhold,” og tilføjer: “Vi er glade for at have chancen for at integrere et så ekstremt kraftfuldt kamera i vores løsning.

sagde Davide Piras

Test rækkevidde applikationer

Nurjana Technologies værdsatte også den enkle integration ved hjælp af en GenICam-protokol, hvilket gør det lettere for integratorer og slutkunder at styre kamerasystemet over Linux.

NEOS-systemet med det integrerede FLIR-kamera kan tilpasses og fås til en lang række automatiske detektions-, genkendelses-, identifikations- og sporingsapplikationer, herunder bombescoring, stænkdetektion, forudsigelse af slagpunkt og nøjagtig missil-, projektil- og raketsporing.

Downsized version af NEOS til civile applikationer

En downsized version af NEOS er tilgængelig til civile applikationer inden for områder af beskyttelse og overvågning af kritisk infrastruktur.

Da FLIR RS8500 er et radiometrisk infrarødt kamera, og det kontinuerlige metriske zoomobjektiv giver øjeblikkelig brændvidde og positionsinformation på hvert billede, kan systemet også bruges til at registrere måldata, herunder signatur og tilsyneladende temperaturmålinger.

Kilde: FLIR, VIDEOANALYSE.DK
Fotokredit: FLIR

Scroll to Top